Dacă ești suficient de naiv/ă încât să crezi în zodii atunci trebuie să crezi și că acestea sunt predispuse la afecțiuni similare și, prin urmare, vor avea nevoie de medici specialiști din domenii similare. Ghidul acesta îți va spune ce medic trebuie să consulți în funcție de zodie.

Berbec: Psihoterapeut – atât intrat cu capul înainte în situații (și lovit cu capul de situații) trebuie că are cauze în copilărie și urmări ce merită explorate. Fă-ți o programare pentru că știm că nu-ți place să aștepți. Ai să ajungi acolo cu o jumătate de oră mai devreme și ai să aștepți oricum, dar măcar aștepți din vina ta. Poate discutați de ce ajungi înainte și apoi te plângi chiar de la prima ședință.

Taur: Endocrinolog – tânăr/ă și drăguț/ă neapărat. Endocrinologul se servește la o terasă cu vin roșu, fiert. Dar dacă mergeți să beți ceva să nu se servească tot acolo și mâncare, iar dacă mergeți să mâncați să nu se servească șaorma sau mici. Sau mai bine lași endocrinologul să decidă că de aia are atâția ani de școală, să știe ce e mai bine pentru tine.

Gemeni: A nu, pe tine nu te trimitem la specialist. Tu trebuie să mergi întâi la niște șamani autentici, apoi să iei un pumn de homeopate pentru că medicina alternativă și naturala e oricum mai bună, nu-i așa? În plus, poate îți face cineva vrăji, nu știi niciodată. Știm și noi și știi și tu că ai să ajungi, eventual, la cuțit. Dar până atunci viața e frumoasă și strămoșii noștri știau mai bine.

Rac: Oftalmolog – cum altfel ai putea să-ți dai seama că mergi cu spatele? E clar că până acum n-ai observat, în ciuda numelui zodiei, deci ai nevoie de ochelari. Mai ascultă și sfaturile prietenilor, mai ales când vine vorba de relații, că știm că aici te doare cel mai tare.

Leu: Cardiolog – probabil că nu ai nimic și doar te-ai îndrăgostit din nou, dar parcă poți să știi? Ai o vârstă și poate era cazul ca până acum să nu te mai îndrăgostești ca în adolescență. Sau poate chiar e ceva la inimă, doar nu-i pasă regelui animalelor de o simplă persoană. Zicem să mergi să afli sigur, iar dacă doctorul este de sex opus și simpatic/ă să nu iei în seamă rezultatele. E doar focul din tine.

Fecioară: Psihopatolog comportamental – adică un psiholog cu o specializare în analiza comportamentului. Pentru că nu ne explicăm de ce la fecioară în casă este atât de ordine, iar în mintea ei haos total, dar ea insistă că este ordine peste tot de parcă nu suntem, cu toții, victime ale entropiei. Ba chiar ai nevoie de un psihopatolog experimentat, nu orice absolvent.

Balanță: Ginecolog – pentru că la petrecere ai înclinat puțin balanța în direcția paharului, apoi s-a înclinat de tot și apoi ai întâlnit fata aceea drăguță și nu mai știi cu acuratețe ce s-a întâmplat. Faptul că te-ai trezit fără haine într-o altă locuință e un indiciu destul de bun. Ce nu știi acum e unde e fata de aseara, sau de ce nu este nimeni prin preajmă. A, și cum să desfaci cătușele roz.

Scorpion: Duhovnic – știm, duhovnicul nu este medic specialist dar dacă mergi la el și îi spui tot ce-ai făcut și te iartă și nu te mai folosești de oameni în felul ăsta, poate că o să te vedem în altă lumină și o să ne putem concentra și asupra afecțiunilor tale de ordin medical.

Săgetător: Întâi trebuie să mergi la un psiholog să te studieze, apoi la un psihiatru să-ți prescrie ceva pentru când te enervezi. Știm, nu e vina ta că oamenii sunt proști uneori, dar poate nu le spui asta chiar de fiecare dată.

Capricorn: Ok, avem dubii că zodia asta chiar există, pentru că nu ne amintim să fi întâlnit nici un membru. Zodiacul spune că sunteți calculați și subtili așa că poate că sunteți prea calculați și prea subtili. În concluzie, nativii din capricorn au nevoie de barman, nu de medic. Oricum, dacă sunt așa de calculați probabil că nici nu au vreo afecțiune medicală.

Vărsător: Ortoped-traumatolog – pentru că ai nevoie de picioare în stare bună să alergi în toate direcțiile căutându-ți libertatea. Ai nevoie de libertate să-ți manifești spiritul creator. Ai nevoie să-ți manifești spiritul creator ca să n-o iei razna. Prin urmare, ai grijă de picioare. Poate că ți-a spus cineva că nu e nevoie să alergi fizic pentru libertate, dar tu nu ai timp să asculți sfaturi. Trebuie să alergi pentru creativitate.

Pești: Știiim, nu crezi tu chiar tot ce auzi și sigur e ceva adevărat din toate conspirațiile alea cu coronavirus. Bănuiai tu de mult timp că lucrurile nu sunt tocmai cum par, dar acum se aud mai multe voci care spun același lucru. N-o fi adevărat, dar parcă poți să știi? Nu mai bine să-ți ții mintea deschisă la orice teorie? E un moment crucial pentru omenire și cineva sigur trage sforile. Nu te duci tu la cine te trimitem noi, că nu știi cine ne plătește și ce interese are.

Opchiuchus: Sigur că știm despre cea de-a 13-a zodie, nu ne-am născut chiar ieri (spre deosebire de zodia Opichiuchus care chiar s-a născut ieri). Momentan nu putem să-i recomandăm nici un medic specialist pentru că știm foarte puține despre aceasta. Ca aptitudini am găsit undeva că se pricep la navigare pe net, cunoștințe Word 2007 (suspect de specific), paint, solitaire, black jack si tetris. Întrucât se află între scorpion și săgetător o să riscăm să zicem că tot un medic pricepul într-ale capului. Oricum, și zodia asta e la fel de reală ca și toate celelalte.