Ne reîntâlnim de parcă am fi într-o croitorie secretă de pe străduțele Parisului. Pe fugă, dar înflăcărați. Suntem gata să ne împărtășim secrete de stil, pentru că ce să vezi, da, ne-am săturat de toți bărbații care sunt mereu la fel. Dar suntem la fel de gata să cădem într-o poveste de amor pătimaș cu bunul gust, niciodată trecător.

Despre barbă și alți demoni

Presupun că ați văzut deja ce fac bărbații mai nou. Și anume… cred că barba este un accesoriu. Nu, iubiții mei, nu este un accesoriu. Poate fi, doar dacă vă stă bine. Dacă aveți fața potrivită bărbii, nu pentru că ați văzut voi că 3/4 din reprezentații acestui gen o poartă.

Iubiții mei, mai ales dacă aveți o conformație superbă, cu un maxilar puternic și suficient de vizibil, nu este nevoie de barbă. Pentru că nu faceți decât să îl ascundeți.

În rest, dacă nu v-a înzestrat natura cu un fizic impresionant, ca pe alții, uitați-vă și voi înainte cum se tunde o barbă pentru față tip cutie sau pantof.

Nu suntem toți sneakerheads… și e ok

Am observat o recurență a bărbaților care țin morțiș să se autodeclare sneakerheads. Iubitul, nu e nevoie să știm toți ce și cum e cu pantofii sport. Decât să încerci să-ți cauți cei mai nebuni adidași, mai bine investește naibii în perechea aia de pantofi pe care o tot eviți. Că de-aia mergi în espadrile la nuntă.

Mai mult, pantofii sport care ies din tipare nu se potrivesc cu ținutele tale de 20 de lei din H&M. Pentru asta hai să rămânem la Stan Smith (cu verde, dacă te simți nebun).

Glezne, glezne, peste tot doar glezne

Nu zic că nu îmi place ce văd. Câteodată chiar mă încântă (rar). Dar chiar nu e nevoie să ne arăți gleznele de fiecare dată, de parcă ești o femeie din anii ’20 care încearcă să agațe.

Tu ai văzut vreodată glezne de bărbați? De multe ori sunt groase, păroase, complet inestetice. Deci o pereche de șosete nu face decât să le aducă avantaje. Testează-le.

Șapca te protejează de soare și stil

Să poți șapcă e ok. Să faci din a purta șapcă un stil, e complet eronat. În mod special când ajungi la nivelul la care șapca nu-ți mai părăsește capul niciodată.

P.S. Și toată lumea se întreabă dacă ai chelit. Chiar vrei asta?

Căștile ca accesoriu

Căștile sunt un device pe care îl folosești, are utilitate. Nu sunt ca să vadă lumea că ai căști, chit că sunt cele mai noi de la Apple. Așa că fă-ți un pustiu de bine, iubitule, și dă-le jos când vorbești cu oamenii, participi la conferințe, probezi haine sau roți la mașină. Știm cu toții că nu asculți acolo Beethoven.

Modă după cum bate vântul

Dacă luăm expresia la propriu, da, ar trebui să ne schimbăm hainele după cum bate vântul, că doar nu vom sta cu tricou la -10grade și crivăț. Dar să îți schimbi stilul o dată la 3 luni, când mai decide Mutu sau Kanye West ce se poartă, e complet eronat.

Ție nu o să-ți stea bine în ghete de fotbal sau îmbrăcat în latex oricât ai încerca. Așa că dacă ai găsit deja care îți vine decent (nu am zis minunat), ar trebui să nu renunți așa ușor.

Nu, nu testa fiecare trend în parte. Testează-l dacă simți că te reprezintă, că e pentru tine și că ți-ar face un serviciu, nu dacă simți că e momentul să mai hrănești corporațiile cu lipsa ta de încredere în sine.

Dominic Zerou

Guru fashion, style agent, cunoscător și creator de trenduri in charge.