Da, știm că anul ăsta toate festivalurile care contează au fost amânate iar celelalte tot amână anunțul în speranța unui miracol. Dar la anul se vor ține (probabil) și până atunci te poți delecta cu acest articol. Sigur că vei întâlni și alți oameni acolo, dar noi pe cei de mai jos ni-ii amintim:

  1. Francezul beat îmbrăcat într-un costum de animal: este foarte simpatic și tot ce vrea e să-ți cumpere o bere și să-ți spună că știe de Ceaușescu, Hagi si Nadia. A fost o dată la Cluj la alt festival și i-a plăcut. Are doi prieteni din România și sunt de treabă. Crede că toate țările ar trebui să trăiască în pace și are dreptate. La urma urmei de ce nu? Dansează în timp ce vorbește cu tine și o să uite că exiști imediat ce intră în vorbă cu altcineva. O să-l vezi peste 2 ore la o altă scenă cumpărând o bere altcuiva. E chintesența păcii pe care o propovăduiește dansând într-un costum de câine. E un simpatic.
  2. “Huliganii”: huliganii sunt doar puști de 17-19 ani, vreo 6 la număr. Țipă și se agită în jurul tău. Sunt, de regulă, englezi. Așa înțeleg ei să atragă atenția asupra lor. Super enervanți dar dacă te “înțepi” puțin în ei se potolesc și stau cuminți. Dar nu, nu e nevoie s-o faci tu. O s-o facă tipul ăla cu șapcă din spatele lor. Noi zicem să-l lași, ca o să-i și supravegheze până termină Post Malone de cântat.
  3. Englezii de treabă: sunt mai mulți, cu fete în grup, îmbrăcați frumos, cu cămașă si plover. Au între 25-30 de ani. Sunt foarte politicoși și își cer scuze dacă nu vezi scena din cauza lor. Te includ în dansul lor și te considera prieten. Dacă îți oferă să nu iei praful ala alb care se pune între buze și dinți, e cocaină. A doua zi o să ai cea mai mare depresie din viața ta. Și nu, nu o spunem din experiență pentru că nimeni nu are nevoie de părerea unui drogat. O spun doctorii Andreas Bartels si Semir Zeki de la University College din Londra care au radiografiat creierele unor oameni îndrăgostiți nebunește și a unora care erau dependenți de cocaină, și se pare că activează aceleași zone ale creierului. Nu vrei să-ți pierzi marea dragoste a doua zi. Nu din nou.
  4. Cuplul de îndrăgostiți: de departe cei mai simpatici oameni pe care ai să-i întâlnești la un festival, mai simpatici chiar și decât francezul în costum de câine. Sunt în lumea lor, dansează și se sărută și au activat scutul acela al dragostei lor. Doar ei există în univers. Poți să-i admiri din afara scutului. Ba chiar ar trebui s-o faci. Nu cumva să îndrăznești să intri în vorbă cu ei și să le spui tu cum e viața, de fapt.
  5. Fanele pop rock: Este august, sunt 37 de grade Celsius afară, și le vezi. Nici nu ai cum să nu, pentru că au căciulă și o vestă de piele. Căciula e simbolul trupei care cântă, așa că nu contează condițiile climatice. Au 13-15 ani, dansează și țipă în același timp. Una dintre ele leșină când fac 21 Pilots săritura aia peste mașina în flăcări de pe scenă. Nu avem nevoie să-ți spunem ce face combinația dintre dans, fes si 37 de grade Celsius la umbră, așa că treci mai în spate. Vezi unde s-au dus îndragostiții ăia doi. Poate scutul lor te protejează și pe tine.
  6. Alea două fete rasta: s-au retras la scena de reggae, într-un colț pe iarbă și rulează ceva. Nu au treabă cu tine și nu vor să fie deranjate. Pe bune, nu încerca să le agăți pentru că au venit acolo cu alt scop. Nici nu credem că vrei să fumezi ce au ele, că s-ar putea să fie ceai.
  7. Rockerii: în ciuda aparențelor și a vestimentației cu țepi, sunt de departe cei mai calmi și mai liniștiți de acolo. Au venit doar pentru trupa care cântă în încheierea festivalului, dar se bucură de fiecare artist. Ești în siguranță lângă ei pentru nimeni nu se va gândi că 12 rockeri cu ghete și țepi sunt cei mai blânzi mielușei de la festival. În plus, sunt și cei mai supravegheați de forțele de ordine pentru că ghete și țepi.
  8. Englezoaicele de 13 ani: la fel ca și fanele pop rock te întrebi cum au intrat aici. Sunt prea tinere pentru asta și în special pentru cantitățile de alcool pe care le-au ingerat. Gălăgioase, bârfitoare și țopăie de colo colo. Uite, una a căzut fix în balta aia de noroi care s-a format azi noapte când a plouat. S-a ridicat și țipă de bucurie, e ok. Nu știm dacă sunt conștiente că mai sunt si alte persoane în jurul lor, așa că nu sta pe acolo.
  9. Veteranul: are 60 de ani și o figură care îți garanează că a încercat orice drog care a existat vreodată. Acum nu mai bagă, că are o vârstă. Bea doar bere. La fiecare festival sunt doi sau trei, dar nu mai mulți. A prins toate edițiile de până acum și e fericit că a ajuns și de data asta. Cunoaște pe aproape toată lumea. Practic e un fel de mascotă neoficială a festivalului. Probabil știe să facă manevre de resuscitare, dacă e nevoie.
  10. Prietenii tăi: doar n-ai venit aici singur, ca un psihopat. Mai bine lași amintirile și vezi care e situația paharelor de bere și a cui e rândul să facă un drum până la bar.