Bărbatul alpha este mereu informat, dar corect. În era modernă a digitalizării există numeroase atacuri asupra credibilității anumitor aspecte sociale. Atacuri de informații false.

Există o cultură periculoasă în societatea occidentală conform căreia dacă am dreptul la o opinie am și dreptul ca acea opinie să fie considerată cocrectă. Cu alte cuvinte, cum a zis Isac Asimov, că opinia mea este la fel de corectă ca cunoașterea ta. Această cultură este cel mai bine evidențiată de prezența unui buton de “îmi place” și lipsa contra-butonului care să exprime reacția opusă “Nu îmi place/Nu sunt de acord” în cea mai răspândită rețea de socializare din civilizația occidentală.

Faptul că ai o idee sau o informație nu o face corectă. Din experiență noi am observat că oamenii educați nu dau atenție conspirațiilor. Si cum ar putea să o facă, daca nu există dovezi? Doar pentru că ceva se potrivește nu înseamnă că este adevărat. De altfel, nevoia de conspirații izvorăște din lipsa de educație. Un fel de “ai tu școala ta dar eu știu CU ADEVĂRAT ce se petrece aici”.

Tot ce afirmă bărbatul alpha se bazează pe informatii corecte, demonstrate si demonstrabile. Dacă acesta găsește o informatie pe net aceasta trebuie să trimită la o sursă. Informația, sau sursa, trebuie să aibă un nume ce poate fi ușor urmărit în mediul online. Numele trebuie să fie cunoscut, cu reputație bună și să aparțină unei instituții de renume. Nu poate Serghey din Rusia să-ți spună că antenele 5G te fac beta. Un alt criteriu de identificare a informațiilor corecte este prezența acestora în mai multe locuri, în forme diferite. O informație corectă va fi publicată de mai multe surse, pe când una falsă s-ar putea să se afle într-un singur loc și să fie redistribuită fără a-i modifica forma (războiul informațional se bazează pe cantitate, nu calitate). Cu alte cuvinte bărbatul alpha e și el un mic reporter.

Acestea fiind zise îți urăm spor la cules informații corecte.

b. a.