Dacă nu ai început cu acest articol suntem siguri ca te întrebi deja cine este bărbatul alpha și dacă ești unul dintre ei. Ai putea, dar te avertizăm de pe acum că standardele sunt ridicate, la fel ca și beneficiile.

În câteva cuvinte bărbatul alpha este stăpânul lumii care-l înconjoară și a sine. Știm, fraza asta nu spune prea multe și nu te învață cum să fii unul. Sunt multe metode de a atinge acest statut dar trebuie să-ți spunem de pe acum să renunți la ce crezi că știi despre subiect. Nu mai trăim în era mamuților iar dacă strigi la pietre o sa strige la tine un vecin care doarme. Treci in casă!

Societatea modernă este un amalgam de activități și acțiuni considerate convenabile de către omul modern. Acestea vin cu beneficiile si efectele lor negative. Dar suntem de părere că stresul negăsirii unui loc de parcare este net inferior stresului de a avea de ales între tigru și prăpastie. Prin urmare, omul trebuie să se adapteze și să triumfe în societatea pe care singur și-a construit-o. Ecce vir alpha!

Totuși, să fim mai preciși. Omul alpha este expresia modernă a omului universal.  Leon Battista Alberti, pe la o mie patru sute și ceva definea omul universal drept omul care poate face orice, dacă vrea. Omul universal știe puțină beletristică, istorie, filozofie, matematică, fizică (ca să fim drepți, pe la 1400 tot ce știa omenirea despre fizică era foarte puțin), chimie, biologie, muzică. Ei bine, omul universal modern, sau omul alpha, pe lângă toate acestea știe si cum să se informeze. Cultura pe care o are (sau pe care o va dobândi ascultând sfaturile noastre), îi permite să-și formuleze singur teorii și idei despre lume, univers, relatiile umane sau orice. Atenție, o idee sau o teorie care nu este o concluzie a unui proces de gândire și analiză este doar o aberație. Bărbatul alpha nu-și pierde timpul cu aberațiile. Are locuri de văzut și oameni de cunoscut, așa că i se pare irelevant dacă există reîncarnare. Atât timp cât nu îți rămân amintirile sau vreun fragment fizic iar existența și nemurirea sufletului nu au fost demonstrate științific, este absolut irelevant dacă reîncarnarea există. La fel ca și astrologia, numerologia sau alte vrăjitorii. O să-ți spunem aici un mici secret care să te pornească pe calea transformării în bărbat alpha: coincidențele sunt mai dese decât crezi pentru că mintea umană este construită să găsească similitudini. Nu te apuca, pe baza unei coincidențe, să elaborezi teorii.

Bărbatul alpha are pasiuni extracuriculare (nu, fotbal cu băieții sau filme pe Netflix nu sunt pasiuni) și încearcă mereu să îmbunătățească ceva la sine. În e teamă de schimbare (la fel ca tuturor oamenilor) dar nu se teme să o producă dacă situația o cere. La urma urmei, dacă nu ești fericit într-un loc ai abilitatea de a te muta, nu ești un copac.

Furia și agresivitatea nu îi sunt necesare bărbatului alpha. Atunci când controlezi lumea ta nu ai nevoie să apelezi la astfel de copilării. De asemenea, bărbatul alpha nu se teme să acționeze atunci când situația o cere. Bărbatul alpha știe că nu tot ce face trebuie să-i fie plăcut. Viața nu trebuie să-i fie lină, dar nici nu și-o complică singur.

Și nu în ultimul rând, bărbatul alpha știe să gătească cel puțin un fel de mâncare care sună exotic și are cel puțin două-trei povești interesante (care nu sunt despre el sau vreun amic).

Dacă bifezi câteva din cele descrise mai sus nu dispera, bărbatul alpha învață mereu.

b.a.