Bărbatul alpha trebuie să știe partea lui de istorie a lumii, in special militară și politică. În cele de mai jos o să vorbim despre Machiavelli si ce sfaturi are el pentru bărbatul alpha.

În cartea sa, Il Principe, Machiavelli îi oferă sfaturi principelui Lorenzo di Medici cu privire la arta guvernării. Machiavelli este considerat de către unii părintele filozofiei moderne. Desigur, învățăturile lui Machiavelli nu sunt lipsite de sfaturi și idei controversate, una dintre ele fiind clasica idee că scopul scuză mijloacele.

Aici, la revista Alpha considerăm că orice bărbat alpha trebuie să stăpânească această artă a guvernării, și îți vom traduce vorbele lui Machiavelli adaptate bărbatului modern. În capitolul IV Machiavelli îi vorbește principelui Lorenzo despre două metode de a guverna, cea a regelui Franței și a Sultanului. Regele Franței conduce împreună cu un grup de duci, conți, baroni, care i se supun dar care sunt iubiți de către supușii acestora, în timp ce Sultanul conduce singur, cei din jurul lui fiindu-i doar supuși. Datorita metodei de gurvenare Machiavelli argumentează că Imperiul Otoman este greu de cucerit, dar odată cucerit ușor de condus, în timp ce Franța ar fi ușor de cucerit dar greu de păstrat datorita chiar a acestor duci/conți/baroni, care ar da naștere revoltelor. Cât despre Imperiul Otoman este lucru știut că o conducere centralizată oferă o viteză de reacție mai mare, dar odată ce pică liderul pică tot (uita-te doar la un anumit partid de guvernare de la noi)

În concluzie, este decizia ta cu cine te înconjori dar sfatul nostru este să prețuiești prietenii care îți oferă critici. Cineva care te laudă oferă un serviciu doar ego-ului tău. Cam atât a fost astăzi despre Machiavelli. Vom reveni în curând cu sfaturi utile.

b. a.